Un spital pentru copii din Ploieşti, păzit împotriva violenţelor unui grup de etnici rromi

Un spital pentru copii din Ploieşti, păzit împotriva violenţelor unui grup de etnici rromi
Sursa Foto: Facebook/ Poliția Română

Spitalul de Pediatrie din Ploieşti a fost scena unor violenţe împotriva cadrelor medicale: conform  observatorulph.ro, medicul de gardă a fost scuipat, înjurat, amenințat și lovit la cap de către un grup agresiv de rromi. Violenţele au determinat conducerea unității să ia măsuri suplimentare de securitate: o echipă a Poliției Locale va patrula în zona spitalului iar numărul agenților de securitate va fi suplimentat.

Recent, un grup agresiv format din cetățeni de etnie rroma au agresat verbal și fizic medicul, asistentele şi infirmierele de gardă pe motiv că acestea nu ar fi acordat suficientă atenție unui copil de trei ani adus la CPU cu febră și vărsături.

Deranjaţi că nu ar acorda atenţia necesară copilului, membrii grupului au început să facă scandal:

„Nu vă pot reproduce cum au făcut-o. De la incompetentă, până la șt***fă. I-a fost amenințată familia. I s-a spus că vor afla unde locuiește și va vedea ea. Scuipată, îmbrâncită și lovită în cap. În ce lume trăim? Am vorbit cu dânsa de dimineața, este unul dintre cei mai blânzi pediatrii pe care îi avem. Vrea să plece de aici. Se va muta la București, unde știe că va avea parte de respect. E traumatizată”, a declarat pentru sursa amintită managerul Spitalului de Pediatrie, Anca Miu.

Managerul a explicat, pentru observatorulph.ro că, în seara respectivă, medicul de gardă ar fi făcut faţă cu greu unor urgenţe medicale: „minorul a fost pus pe perfuzie, stabilizat, iar, între timp, la Urgențe a ajuns un adolescent cu pneumotorax, în urma unei înjunghieri. Normal că doamna doctor în cauză i-a acordat atenție tânărului, fiind o situație critică. L-a trimis la SJU, numai că părinții copilului de 3 ani au fost foarte revoltați că le-a fost „neglijat” băiatul, pentru a i se acorda îngrijiri unui adolescent înjunghiat, aflat, evident, într-o situație disperată.  Nu mai zic că la UPU, același medic mai avea sub supraveghere alți 12 copii”, a adăugat directorul Spitalului de Pediatrie, Anca Miu.

Urmăriți B1TV.ro și pe