Un tânăr provenit dintr-o familie cu 9 fraţi, crescut toată viaţa în sistemul de protecţie socială, admis al patrulea la Academia de Poliţie. Visul lui era să devină polițist

Un tânăr provenit dintr-o familie cu 9 fraţi, crescut toată viaţa în sistemul de protecţie socială, admis al patrulea la Academia de Poliţie. Visul lui era să devină polițist

Un tânăr din Buzău, provenit dintr-un mediu defavorizat, a devenit unul dintre cei mai buni studenți ai Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti.

Răzvan Cercel s-a născut într-o familie cu 9 fraţi, unde neajunsurile materiale și greutățile erau la ordinea zilei. Din această cauză, a crescut mai mult prin centrele de asistenţă socială, iar în perioada liceului a locuit într-un apartament al DGASPC Buzău. Chiar și în acestea condiții, a continuat să muncească pentru a-şi îndeplini visul de a deveni poliţist, scrie News.ro.

Pentru că împărțea camera cu alți doi colegi și nu avea întotdeauna liniștea necesară să studieze, băiatul a învățat ba la bibliotecă, ba prin parc sau prin alte locuri unde găsea liniștea. În același timp, s-a pregătit şi fizic, tot singur, alergând sute de kilometri pentru a putea face faţă probei eliminatorii pe care o avea de susţinut.

Răzvan nu doar că a trecut toate examenele, dar a fost și printre primii cinci studenți admiși. Poliţiştii buzoieni l-au vizitat pe pentru a-l încuraja înaintea plecării la Băneasa unde trebuie să ajungă sâmbătă.

„L-am reîntâlnit pe Răzvan, unul dintre elevii buzoieni care tocmai a primit rezultatul tuturor etapelor concursului de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Rezultatul a fost cel mult aşteptat şi pentru care a muncit în mod consecvent, cu determinare, cu seriozitate: mâine pleacă la Băneasa, pentru cazarmare. Este un pic emoţionat, puţin îngrijorat de faptul că este contra timp, dar mândru şi fericit că urmează anii de studiu pentru a deveni ceea ce şi-a dorit”, au transmis reprezentanţii IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

IPJBuzău i-a mai făcut şi o altă surpriză tânărului şi i-a pregătit deja bagajul de care va avea nevoie, cu sprijinul organizaţiilor sindicale şi profesionale: Fundaţia Amprenta Buzău, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatul Democratic al Poliţiştilor SIDEPOL şi Club Sportiv Poliţia Buzoiană.

Luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, i-au oferit o emblemă, pe post de amuletă, care să îl ghideze în drumul pe care a pornit, cu următoarea inscripţie: „Curaj – Lege – Onoare!”

Urmăriți B1TV.ro și pe