Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” susţine adoptarea de către Parlament a proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Legii pensiilor militare de stat

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor Mihai Viteazul susţine adoptarea de către Parlament a proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Legii pensiilor militare de stat
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” anunță prin intermediul unui comunicat de presă că susţine adoptarea de către Parlament a proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, proiectul de modificare fiind iniţiat de către deputatul Ion Mocioalcă.

Proiectul de modificare a primit aviz pozitiv din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, cameră decizională, şi urmează să fie supusă dezbaterii plenului.

„Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” a depus toate eforturile pentru includerea în noul proiect a tuturor solicitărilor pensionarilor militari. Astfel, solicitările pensionarilor militari sunt susţinute în Parlament prin implicarea directă a preşedintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor şi vicepreşedinte al Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, Ion Mocioalcă”, se arată în comunicat.

Propunerea legislativă se referă, în principal, la aspectele privind actualizarea ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sai solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor public cu statut special.

Legea 223/2015 a fost iniţiată şi susţinută în Parlament de generalul Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

„Pensiile militare nu sunt speciale şi nici privilegii. UMPMV va susţine orice iniţiativă care presupune actualizarea cadrului legislativ în domeniu”, se mai arată în comunicatulUniuniiMilitarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”