Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well vor fi sprijinite de Guvern. Raluca Turcan: Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică

Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well vor fi sprijinite de Guvern. Raluca Turcan: Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Vicepremierul Raluca Turcan anunță că Executivul va sprijini festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well, precizând că Guvernul propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru industria evenimentelor culturale. Într-o postare pe Facebook, Turcan menționează și că va fi pus la punct un set de norme sanitare pentru ca evenimentele de acest fel să se poată desfășura în condiții de siguranță pe fondul epidemiei de coronavirus.

Vicepremierul Raluca Turcan anunță că festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

”Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern!

Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari.

Guvernul PNL îșipropune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor. Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României.

Prin dialog și parteneriat cu specialiștii din acest domeniu, vom identifica și pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităților în siguranță!”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern. Raluca Turcan: Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică

Edițiile din 2020 ale celebrelor festivaluri au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus

Edițiile din acest an ale festivalurilorElectric Castle,Untold,NeverseașiSummer Wellau fost anulate. Restricțiile privind adunările mari de persoane impuse în contextul pandemiei decoronavirusși incertitudinea cu privire la măsurile de siguranță care ar trebui respectate pentru desfășurarea unor evenimente de o amploare atât de mare au dus la decizia ca, în 2020, festivalurile organizate la Cluj, la malul mării și în apropierea Capitalei să nu aibă loc.

În cele mai multe dintre cazuri, organizatorii au anunțat că biletele și abonamentele achiziționate deja vor rămâne valabile pentru următoarele trei ediții ale festivalurilor, iar după ce noile date de desfășurare vor fi anunțate, cei care le-au cumpărat pot decide dacă doresc să le păsteeze sau vor solicita rambursarea acestora.

Totodată, în încercarea de a se adapta la condițiile impuse de pandemie, organizatorii au recurs la varianta show-urilor online. Astfel, la începutul lunii august, fanii Untold au putut urmări online un megamaraton cu momente speciale din cei cinci ani ai festivalului, care nu au mai fost difuzate până acum.

Reluarea spectacolelor în spații închise, permisă de la 1 septembrie

De la 1 septembrie este permisă reluarea spectacolelor în spațiile închise, precum și redeschiderea cinematografelor, cu respectarea normelor și regulilor de protecție sanitară, dar și a distanțării fizice. Astfel, cinematografele și teatrele își pot relua activitatea, însă fără a fi depășită 50% din capacitatea maximă a spațiului. Mai mult decât atât, în cazul evenimentelor de tip drive-in, nu pot participa mai mult de trei persoane într-un autovehicul.

Tot de la 1 septembrie, evenimentele private se vor putea organiza cu un număr mai mare de participanți, astfel: pentru spațiile din interior vor putea participa 50 de persoane, iar pentru evenimentele private ținute în exterior 100 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)