Unul din componenții echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare și alte două persoane repatriate din Africa de Sud, testate pozitiv cu COVID-19 / Se face secvențiere pentru a vedea dacă este varianta Omicron

Unul din componenții echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare și alte două persoane repatriate din Africa de Sud, testate pozitiv cu COVID-19 / Se face secvențiere pentru a vedea dacă este varianta Omicron
Hands in rubber gloves holds two tube test tube with coronavirus, close view

UPDATE // Alte două persoane care au fost repatriate cu un avion pe Otopeni au fost confirmate ca fiind infectate, în urma rezultatelor testelor, care ar fi sosit în cursul zilei de miercuri. Acestea se află în carantină. Pentru aceste persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcți. 

Potrivit autorităților,  în urma testelor efectuate, 3 persoane ( 2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2.

Testele au fost efectuate la cele doua aeroporturi( București și Baia Mare) la momentul aterizării, Persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021. Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome ,dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală.
Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere și va vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate.

Ministerul Sănătății informează că, cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a întors din Africa de Sud, a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Ministerul Sănătății precizează că se vor face investigații pentru a se vedea dacă e vorba despre varianta Omicron:

Care este starea jucătorului testat pozitiv

Potrivit presei locale, jucătorul testat pozitiv este Ovidiu Cojocaru. Acesta este internat la Sptalul de Boli Infecțioase Baia Mare cu o stare de sănătate bună. De asemenea, a fot infectat cu COVID-19, deși era vaccinat cu schema completă.

Un jucător din cadrul echipei de rugby Știința Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Rezultatul  probei RT-PCR recoltată aseară la Aeroportul Internațional Maramureș are rezultat pozitiv. Jucătorul este internat in spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ținut sub observație și beneficiază de tratament medical Având in vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, București.”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.