UPDATE // JURNALIST AGRESAT în timp ce îşi făcea meseria! Bărbatul, lovit de paznicii unui mall care încercau să ascundă un accident. Reacția reprezentanților mall-ului (VIDEO)

UPDATE // JURNALIST AGRESAT în timp ce îşi făcea meseria! Bărbatul, lovit de paznicii unui mall care încercau să ascundă un accident. Reacția reprezentanților mall-ului (VIDEO)

UPDATE:Drept la replică al centrului comercial care face obiectul articolului publicat pe site, referitor la situatia prezentata de jurnalistul de la Hunedoara Libera. Publicam textul integral la sfârștitul articolului.

Agresat în timp ce îşi făcea meseria! Un jurnalist din Deva a fost lovit de paznicii unui mall, duminică, în timpul furtunii care s-a abătut asupra vestului țării, pentru că voia să relateze despre o femeie lovită de un panou publicitar smuls de pe clădire de vântul puternic.

Colegii jurnalistului spun că la faţa locului se afla şi un poliţist care nu a intervenit în aplanarea conflictului. Bărbatul agresat a depus o plângere la poliţie, fiind deschis dosar penal, scrie RTV.

JURNALIST AGRESAT în timp ce îşi făcea meseria! Bărbatul, lovit de paznicii unui mall care încercau să ascundă un accident

#DIRECT_ONE_5v6alz#

Punct de vedere Shopping City Deva

În urma evenimentelor petrecute duminică, 17 septembrie, în parcarea Shopping City Deva, în care a fost implicat jurnalistul Raul Magda și agenții de pază ai firmei Evolution Security, dorim să facem câteva precizări.

Jurnalistul Raul Magda, reprezentant al publicației Hunedoara Liberă, afirmă, în filmările postate pe canalul de Youtube al publicației, că a fost agresat, însa atât în filmările acestuia, cât și în filmările surprinse de camerele de vedere ale centrului comercial, nu există dovezi care să fondeze această declarație. Agenții de pază l-au rugat să nu filmeze, iar în final s-a ajuns la un schimb de replici între agenții de pază ai Evolution Security, companie contractată de Shopping City Deva pentru serviciul de pază și protecție și fotoreporterul Raul Magda, însă nu există dovezi că s-ar fi ajuns la violențe fizice.

Oricare ar fi situația, Shopping City Deva nu susține un comportament conflictual, iar echipa a fost deja sancționată și instruită pentru ca pe viitor astfel de situații să fie gestionate într-un mod profesionist și binevoitor.

Din filmările efectuate chiar de reporterul Hunedoara Liberă reiese că a fost rugat de agenții de pază să nu mai filmeze și a fost informat de faptul că nu îi este permis acest fapt. Se poate observa faptul că era o situație critică, în care o persoană era pregătită pentru a fi transportată de urgență într-o unitate medicală, iar prin filmările făcute de Raul Magda acestei persoane aflate pe teritoriul proprietății Shopping City Deva, i se încalcă dreptul la o viață privată. Atitudinea agenților nu vine din rea-intenție, ci din dorința de a-și îndeplini cât mai bine atribuțiunile de serviciu, ca și fotoreporterul care a insistat să filmeze, deși nu avea un acord pentru a filma pe suprafața proprietății private Shopping City Deva.

Regretăm incidentul și vă asigurăm că angajații și colaboratorii centrului nostru comercial împărtășesc valorile noastre în privința normelor de conduită față de vizitatori. Însă, punem întâmplarea pe seama faptului că situația era una delicată, în care unei persoane i se ofereau îngrijiri medicale de către echipajul al Ambulanței. Subliniem că siguranța clienților noștri este primordială pentru noi și că stăm la dispoziția autorităților pentru soluționarea transparentă a situației.