Va vota PSD pentru ridicarea imunităţii Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu? Ponta: “Vom vota pentru încuviinţarea cererilor justiţiei”

Va vota PSD pentru ridicarea imunităţii Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu? Ponta: “Vom vota pentru încuviinţarea cererilor justiţiei”

După ce Victor Ponta a pierdut categoric alegerile prezidenţiale, PSD încearcă să găsească vinovaţii şi să acopere deficitul de imagine pierdut în ultima perioadă. În prima ieşire publică de luni, prima zi după eşecul din alegeri, premierul Victor Ponta a anunţat că marţi partidul va da un exemplu în Parlament, respingând Legea amnistiei şi graţierii şi încuviinţând toate solicitările justiţiei.

Mâine nu doar cei de la PSD, ci toți, vom vota pentru respingerea Legii amnistiei și pentru încuviințarea cererilor justiției. Cred că este singura cale corectă dacă vrem să avem în România o politică europeană”, a fost declaraţia lui Ponta, care a precizat că a vorbit în acest sens şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. (Detalii AICI)

Cu toate acestea, liderii partidului nu au suflat nici o vorbă despre situaţia colegilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, asupra cărora DNA a cerut recent ridicarea imunităţii în dosarul Microsoft. Ei sunt la mâna senatorilor, care au tot amânat până acum să se pronunţe pe cazul celor doi. Ultima amânare a comisiei juridice din Senat a avut loc pe 28 octombrie, până după turul doi al alegerilor prezidenţiale, adică până miercuri, 19 noiembrie.

Deşi alături de Victor Ponta la declaraţia de luni era şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nici acesta nu a anunţat vreo decizie legată de cei doi senatori PSD, preferând să reînceapă acuzele la “regimul Băsescu”. (Detalii AICI)

Noul preşedinte, Klaus Iohannis, a solicitat atât înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale, cât şi luni, după alegeri, ca Parlamentul să nu îi mai apere pe corupţi şi să se voteze deschis pentru ridicarea imunităţii parlamentarilor. (Detalii AICI)

Ultima oră