Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie. Declarațiile lui Valeriu Gheorghiță (VIDEO)

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie. Declarațiile lui Valeriu Gheorghiță (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, marți, că personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză. O decizie ar urma să fie luată în septembrie.

Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID cu a treia doză

„Există discuții legate de administrarea rapelului, sau cum e cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie”, a declarat Gheorghiță.

Acesta a punctat că e foarte probabil să fie luat în considerare istoricul trecerii prin boală: „Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face e treia doză”.

Decizia privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin ar urma să fie luată în condițiile în care și în România crește numărul infectărilor cu varianta Delta (indiană), care e mult mai contagioasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe