Vaccinarea fictivă, sport național în România. Cât se percepe șpagă, de fapt

Vaccinarea fictivă, sport național în România. Cât se percepe șpagă, de fapt
Luni începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-Covid. Foto: Hepta.ro.

Restricțiile impuse de guverne pe fondul COVID, pentru a crește cifrele de vaccinare, au declanșat un alt fenomen, vaccinarea „la chiuvetă”. Potrivit datelor oficiale, 40% dintre români au primit minimum o doză a serului. În contextul în care vaccinările fictive sunt în floare, se pune întrebarea cât de mult reflectă realitatea datele oficiale.

Românii se înțeleg cu medicii pentru a scăpa de vaccinare. Astfel, pentru vaccinarea în fals, se plătesc sute de euro. Doar la un cabinet al unui medic de familie au fost descoperiți  de curând 100.000 de euro, potrivit Direcției Generale Anticorupție a Ministerului de Interne.

Potrivit surselor judiciare, șpăgile pentru administrarea fictivă a serului COVID se face în schimbul a minimum 100 de euro și poate ajunge chiar la peste 1.000 de euro. Totul, pentru obținerea certificatului verde, ce aduce anumite beneficii suplimentare, precum accesul în anumite spații închise.

Cum arată cifrele campaniei de vaccinare în România

Între timp, din ce în ce mai puțini români sunt dispuși să-și administreze serul anti-COVID, în ciuda restricțiilor în vigoare. Extinderea certificatului verde la locul de muncă pare a fi un proiect eliminat sau cel puțin în stand-by, numărul pacienților la secțiile ATI rămâne în continuare scăzut, iar decesele provocate de Omicron sunt zero în România, potrivit cifrelor oficiale.

Mai mult, potrivit celor mai recente studii și a afirmațiilor decidenților politici din România, eficiența serurilor anti-COVID pentru noua variantă a SARS-COV-2 este din ce în ce mai scăzută.

Pentru că interesul pentru vaccinare este scăzut în România, Guvernul a vândut deja 5 din cele 120 de milioane de doze Pfizer în Germania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina