Vâlcea: Un bărbat a murit în faţa unui spital desfiinţat din ordinul Ministerului Sănătăţii

Vâlcea: Un bărbat a murit în faţa unui spital desfiinţat din ordinul Ministerului Sănătăţii
Foto: evz.ro

În Vâlcea o persoană în vârstă de 41 de ani a murit în faţa spitalului din Bălceşti, notează Evenimentul Zilei.

Potrivit sursei precizate, spitalul fusese desfiinţat de la 1 aprilie prin ordinul Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a mai multor spitale.

Ion Sandu din Laloşu este bărbatul căruia i s-a făcut rău, a acuzat durerei de piept, a leşinat şi a fost transportat la cel mai apropiat spital, respectiv spitalul Bălceşti.

„Am sunt de pe drum la 112 şi am convenit să ne întâlnim pe drum. Între timp, am ajuns la spitalul din Bălceşti, unde nu am găsit niciun medic pentru a-i acorda primul ajutor”, a declarat Alexandru Voinea, un vecin al lui Ion Sandu.

Bărbatul a încetat din viaţă în timp ce acesta, împreună cu familia sa, aştepta ca ambulanţa să sosească.

Decesul a fost anunţat la ora 10:00.

Într-o intervenție specială la știrile B1 TV, medicul șef de la unitatea primiri – urgență de la Spitalul Urgență din București, Adrian Georgescu a declarat că „ceea se se întâmplă la Bălcești, se întâmplă în toată România (…) Reforma în domeniul sanitar este necesară. Eu sunt convins că vina cea mai mare o au direcţile sanitare din fiecare judeţ unde s-a început reforma, pentru că nu s-au pregătit şi nu au informat pe nimeni”.

Adrian Georgescu: Reforma în domeniul sanitar este necesară

Prefectul județului Vâlcea, Petre Ungureanu a declarat că moartea bărbatului „este o realitate și o nenorocire”, iar în urma acestui caz o achetă a fost pornită.