Valea Jiului: Mii de oameni au rămas fără căldură în noaptea dintre ani, din cauza unei avarii la Centrala din Paroşeni (VIDEO)

Valea Jiului: Mii de oameni au rămas fără căldură în noaptea dintre ani, din cauza unei avarii la Centrala din Paroşeni (VIDEO)
Foto: B1 TV

Pe un ger teribil, la -25 de grade Celsius, mii de oameni au rămas fără căldură. Localnicii din Valea Jiului au dârdâit în case pentru că Centrala din Paroşeni nu a făcut faţă. Prefectul județului Huneadoara spune că defecțiunea apărută în dimineața ultimei zile a anului a fost remediată și că în casele oamenilor temperaturile se apropie de cele normale.

”A avut loc o avariei, ieri dimineață, la ora 5:50 la un cazan de la termocantrala de la Paroșeni, cea care furniza agentul termic în sistem centralizat pentru cele trei localități din Valea Jiului care sunt branșate la sistemul de termoficare, respectiv la Petroșani, la Vulcan și la Lupeni. Petroșani este și cap de coloană, distanța de la termocentrala de la Paroșeni până la Petroșani este de 7-8 kilometri. Ieri în jurul orei 19:00, defecțiuna a fost remediată și s-a reluat furnizarea agentului termic. A durat o perioadă până când apa rece care exista pe magistrală a fost înlocuită cu apa caldă și în perioada repectivă, până când caloriferele au început să se încălzească, probabil după ora 12.00 noaptea, mă refer la zonele din Petroșani, caloriferele au fost reci”, a declarat pentru B1 TV Sorin Vasilescu, prefectul județului Hunedoara.

”Temperaturile au crescut constant. Astăzi avem peste 90 de grade placarea de la Paroșeni și peste 76 de grade ajunge temperatura în Petroșani. Se apropie de temparaturile normale în casele oamenilor”, a mai precizat prefectul.

Mii de oameni din Hunedoara au rămas fără căldură

Urmăriți B1TV.ro și pe