Dosarul Microsoft: Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor, achitat definitiv pentru abuz în serviciu

Dosarul Microsoft: Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor, achitat definitiv pentru abuz în serviciu
Foto: Hepta.ro

Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a fost achitat definitiv în dosarul Microsoft de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

CARMEN HARRA A AVUT DREPTATE! ADIO, MAESTRE! A MURIT ÎNAINTE DE A ÎMPLINI VÂRSTA DE 60 DE ANI! ROMÂNIA, ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Curtea a menținut, astfel, decizia de achitare dată în primă instanță.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! MARIA GHEORGHIU A ANUNȚA URGIA! VA LOVI CURÂND ROMÂNIA!

Vreme fusese acuzat de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de abuz în serviciu.

LACRIMI PENTRU HORIA MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII S-A ÎNTÂMPLAT ÎN MIEZ DE NOAPTE! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ… (FOTO)

”Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de apelantul inculpat Vreme Valerian împotriva sentinţei penale nr. 630 din data de 01 noiembrie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 2483/1/2017. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24 septembrie 2019”, se arată în sentinţa ponunţată de completul de cinci judecători de la ICCJ, potrivit news.ro.

Valerian Vreme trebuie să plătească 500 lei cheltuieli judiciare către stat.

El fusese trimis în judecată în septembrie 2017 de către procurorii anticorupție și achitat în primă instanţă, în noiembrie 2018.

DNA susținea că, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract care avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent. D.Con-Net AG a achiziţionat licenţele respective la preţul de 2.612.805 euro, potrivit procurilor anticorupție.

Ulterior, în acelaşi context, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale ar fi achitat către D.Con-Net AG suma totală de 13.904.599 de euro.

„Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte – un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG”, mai susțineau procurorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`