Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație

Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
Valeriu Gheorghiță a anunțat că rata de acoperire vaccinală anti-COVID-19 a ajuns în România la circa 28%.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marțis eara în emisiunea Actualitatea cu Tudor Mușat că deși cifrele privind evoluția pandemiei de COVID-19 arată bine, nu înseamnă că nu trebuie să eiste o preocupare. Acesta a avertizat că așa cum s-a întâmplat cu celelalte valuri, după o creștere lentă a număruluid e cazuri urmează o creștere bruscă, motiv pentru care trebuie respectate în continuare mpsurile de protecție sanitară:

“Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație. Când vorbim de faptul că arată bine cifrele, ne uităm la valorile absolute, la numărul absolut de cazuri care se raportează în fiecare zi și dacă ne uităm la 175 de cazuri, comparativ cu câteva mii de cazuri pe care le-am avqut în valul precedent în fiecare zi, putem să spunem că situația este foarte bună.

În același timp trebuie să ne uităm la tendința de evoluție și cred că este cât se poate de evident în momentul de față că suntem pe o creștere lentă a numărului de cazuri. Așa se întâmplă de fiecare dată după o creștere lentă, progresivă, urmează o creștere exponențială. Crește acest rezervor de virus și cu cât mai multe persoane pozitive, timpuld e dedublare și timpul cazurilor secundare va crește exponențial.

Tocmai de aceea este important să supraveghem cât se poate de riguros evoluția din perioada următoare și populația să înțeleagă câteva mesaje, că este improtant să respectăm măsurile de prevenție cu care ne-am obișnuit, este important să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, și aici în mod deosebit persoanele vulnerabile, cei cu vârsta de peste 60-65 de ani și toți ceilalți, indiferent de grupa de vârstă care se află în evidență cu boli cronice, să nu mai vorbim de categoriile profesionale care sunt la risc de expunere și toate aceste lucruri”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Ultima oră
13:27 - Evoluția epidemiei, tot mai îngrijorătoare: Peste 11.000 de cazuri noi și 208 decese. Una dintre victime, o femeie de 28 de ani, nevaccinată. La ATI sunt internați 1.267 de pacienți cu COVID-19, printre care și 17 minori
13:27 - Chef Adi Hădean, mesaj la finalul sezonului de pe litoralul românesc: „Ăştia-s oamenii pe care nu vreau să-i am oaspeţi şi nici să fiu oaspetele lor”
13:21 - Ariston Genus One, cele mai bune centrale termice pe gaz
13:14 - Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
13:13 - Florin Roman: E evident că moțiunea celor de la USR și AUR a fost depusă neregulamentar. Suntem în situația de a avea două moțiuni active la ora actuală în Parlament (VIDEO)
13:12 - Ce a spus Smiley despre sosia Laurei Cosoi de la emisunea Superstar. “Am gusturi bune la femei”
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)