Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație

Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID / Foto: Facebook: Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare,medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat marți seara pentru B1 TV, în emidiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat că rata redusă de vaccinare în România reprezintă o problemă sistemică, ce ține pe de o parte de neîncrederea în autorități, iar pe de altă parte de educație:

“Nu o să fie un răspuns foarte simplu, pentru că e o analiză extrem de serioasă și extrem de riguroasă. Dacă o luăm pe anumite analize putem să o spunem așa: accesul la vaccinare, cum a fost? Eu cred că accesul la vaccinare este cât se poate de simplu, procesul în sine de vaccinare este cât se poate de simplu, am reușit să aducem vaccinul cât mai aproape de oameni, avem peste 90% din comunele din România unde am mers cu echipe mobile și avem județe unde deja s-au parcurs toate aceste comune și vom relua activitățile de vaccinare.

Avem un sistem logistic foarte bine pus la punct, atât în ceea ce privește partea de stocare, distribuție și platforma de programare, registrul electronic național al vaccinărilor.

Cred că vorbim despre o problemă sistemică, de fapt, o problemă de fond, anume de încredere a populației în autorități și mai este o problemă care ține de educație și de tot ce s-a pierdut în toți acești ani această educație medicală care are la bază principii foarte simple, anume prevenția, începând de la măsurile clasice de igienă până la vaccinare, care este una dintre cele mai cost-eficiente măsuri în ceea ce privește controlul răspândirii bolilor transmisibile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Ultima oră
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”