Valeriu Gheorghiță: La toamnă s-ar putea ca unii primari să se uite cum vor fi carantinate localităţile lor, pentru că în perioada de vaccinare nu s-a desfăşurat această activitate (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: La toamnă s-ar putea ca unii primari să se uite cum vor fi carantinate localităţile lor, pentru că în perioada de vaccinare nu s-a desfăşurat această activitate (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, joi, că a propus să existe un calendar clar al activității de imunizare în mediul rural deoarece „eu nu vreau să ne trezim în toamnă cu localităţi care să spună că la ei nu a ajuns niciodată un vaccin”. El a avertizat că dacă nu vor fi vaccinate suficient de multe persoane, numărul infectărilor va crește la toamnă și unii primari s-ar putea să constate cum localitățile lor sunt carantinate.

Valeriu Gheorghiță: La toamnă s-ar putea ca unii primari să se uite cum vor fi carantinate localităţile lor, pentru că în perioada de vaccinare nu s-a desfăşurat această activitate

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID în mediul rural

„Am propus să avem un calendar clar şi detaliat al activităţilor de vaccinare în fiecare localitate pentru că estimăm apariţia unui nou val de îmbolnăviri și pentru că eu nu vreau să ne trezim în toamnă cu localităţi care să spună că la ei nu a ajuns niciodată un vaccin. Primarii vor fi informaţi oficial”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Șeful CNCAV a explicat apoi că oamenii vor fi informați din timp când echipele mobile de vaccinare vor ajunge în localitățile lor.

Gheorghiţă a subliniat că dacă această campanie de imunizare nu va avansa în localități, în toamnă unele ar putea fi carantinate. „Altfel, s-ar putea ca în toamnă să avem probleme reale în anumite localităţi în care rata de acoperire vaccinală nu e suficientă. S-ar putea să se ajungă la situaţii în care anumiţi reprezentanţi locali, primari, să se uite cum vor fi carantinate localităţile lor pentru că în perioada în care era momentul să se vaccineze, nu s-au desfăşurat aceste activităţi”.