Valeriu Gheorghiță: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare (VIDEO)
Valeriu Gheorghiță / Foto: Guvernul României (Facebook)

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, nu exclude posibilitatea ca epidemia de COVID-19 din România să se apropie de o fază de platou. „Chiar și în felul acesta, un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare pentru că, evident, numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăși capacitatea sistemului medical”, a avertizat președintele CNCAV, în conferința de presă de marți.

„Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou”, spune Valeriu Gheorghiță (CNCAV)

„Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare pentru că, evident, numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical. Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave, şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte printr-o monitorizare corectă a pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie”, a afirmat oficialul.

România a înregistrat marți 16.743 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. La ora bilanțului, autoritățile precizau că la nivel național nu mai este liber niciun pat ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, „altele decât cele rezervate pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2”.

Ultima oră
10:33 - Catherine Zeta-Jones se mută în Castelul Peleș (VIDEO)
10:29 - Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Două săptămâni de vacanță vor putea fi compensate. Mai mult, nu”. CNSU pregătește noi măsuri (VIDEO)
10:26 - PNL, vot în unanimitate pentru varianta Nicolae Ciucă premier, varianta promovată de Klaus Iohannis, într-un guvern minoritar cu UDMR. Votul lasă o portiță deschisă pentru o colaborare cu PSD (surse)
10:22 - Sorin Cîmpeanu: Cele 70 de milioane de teste non-invazive vor fi achiziționate în timpul vacanței / Doar pe jumătate din teritoriul României se poate asigura viteza minimă de internet pentru predarea online (VIDEO)
10:20 - Mihaela Bilic a avut în trecut o relație de 13 ani cu actualul soț al Andreei Berecleanu. Care a fost motivul despărțirii
10:13 - Războiul între fostele soții ale lui Laurențiu Reghecampf: „Anamaria minte că l-ar fi cunoscut înainte ca eu să mă căsătoresc cu el”
09:53 - Gheorghe Flutur: Ne dorim să se termine cât mai repede criza politică. PNL nu merge la Cotroceni fără o soluție clară (VIDEO)
09:52 - Papa Francisc, întrerupt din predică, pentru a i se cere boneta. Cum a reacționat Suveranul Pontif (VIDEO)
09:47 - Certificatul verde, obligatoriu în Bulgaria pentru toate activitățile în spații închise. Guvernul de la Sofia ia în calcul și un lockdown dacă noile restricții nu dau rezultate
09:38 - Lidia Buble nu mai încape în haine! Cât s-a îngrășat interpreta la „Asia Express”