Niciun pat liber la ATI în România, marți. 1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări

Niciun pat liber la ATI în România, marți. 1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Marco Alpozzi

În spitalele din România nu era disponibil, marți, niciun pat la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1561 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Lista paturilor din rezerva operaționala și unde sunt acestea distribuite puteți afla de AICI.