Valeriu Gheorghiță: Suntem în valul 4. Varianta Delta, pe cale să devină dominantă în România (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Suntem în valul 4. Varianta Delta, pe cale să devină dominantă în România (VIDEO)
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Sursa foto: Facebook

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 este pe cale să devină dominantă în România, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, care a explicat că la ora actuală este clar că suntem pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic.

Suntem valul 4 al pandemiei, spune Valeriu Gheorghiță

„Este clar că suntem în momentul de faţă pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic, suntem în valul 4, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, a declarat președintele CNCAV, într-o conferință de presă desfășurată marți.

Potrivit ministrului Sănătății, INSP estimează că vârful celui de-al patrulea val pandemic ar putea fi înregistrat la finalul lunii septembrie. În cel mai rău scenariu, spune Ioana Mihăilă, am putea s-ar putea ajunge la un număr de 4.000 de pacienți cu COVID-19.

„Ultima raportare de la INSP corectează o raportare anterioară și estimează că vârful ar putea fi la finalul lunii septembrie, dar e o estimare. În scenariul cel mai rău posibil, INSP estimează că putem să ajungem la 4.000 de pacienți. Acesta este scenariul cel mai rău posibil”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, în cadrul unei conferințe.

La bilanțul epidemiologic de marți, autoritățile au raportat 782 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 la nivel național. În unitățile sanitare de profil sunt internate 1.476 de persoane cu COVID-19, iar 205 dintre acestea sunt la ATI.