Valul nevaccinaților: Din peste 200 de pacienți COVID la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, niciunul nu e imunizat / Manager: Purtarea măştii ar trebui să devină obligatorie în orice spaţiu

Valul nevaccinaților: Din peste 200 de pacienți COVID la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, niciunul nu e imunizat / Manager: Purtarea măştii ar trebui să devină obligatorie în orice spaţiu
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Peste 200 de bolnavi COVID-19 erau internați, marți, în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Niciunul nu era vaccinat anticoronavirus. Miercuri urmează să fie deschise cinci paturi ATI la Spitalul de Recuperare, informează Ziarul de Iași.

Secții ATI pline de pacienți COVID

„Din nefericire, în momentul de faţă avem internaţi peste 200 de pacienţi. În cele două unităţi ATI nu există niciun loc liber, iar în zona de confirmaţi există 13 locuri libere. Niciunul dintre cei internaţi nu este vaccinat. Repet, vaccinarea este singura noastră armă împotriva acestui virus care ne creează probleme din toate punctele de vedere de aproape 18 luni“, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași.

Acesta a insistat pe vaccinarea anti-COVID, dar a precizat că în continuare trebuie respectate și măsurile de prevenție: „Din punctul meu de vedere, purtarea măştii ar trebui să devină obligatorie în acest moment, în orice spaţiu, închis sau deschis, şi bineînţeles acolo unde sunt aglomerări populaţionale”.

„Mai mult decât atât, noi, corpul medical, ne dorim administrarea cât mai repede a celei de-a treia doze de vaccin, dat fiind faptul că am fost prima categorie de risc care ne-am vaccinat, asta în decembrie anul trecut“, a mai afirmat Florin Roşu, citat de Ziarul de Iași.

Potrivit celor mai recente date oficiale, în județul Iași au fost testate pozitiv cu coronavirus 45.293 de persoane în total, din care 219 în ultima zi. Rata de infectare e de 1,53.