Varianta foarte probabilă prin care Laura Codruța Kovesi va conduce din nou DNA-ul

Varianta foarte probabilă prin care Laura Codruța Kovesi va conduce din nou DNA-ul

Laura Codruta Kovesi, din nou în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie? Este o variantă plauzibilă, în curând. Parchetul European, condus acum de fosta șefă a DNA, ar putea coordona direct o structură din Direcția Anticorupție a României. Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect care prevede înființarea unui departament de sprijin pentru noul for european.

Cu ce se va ocupa această nouă structură?

Rolul departamentului va fi acela de a asigura sprijin procurorilor Parchetului European, care vor fi delegați în România. Noua structură ar urma să aibă la început cel mult 20 de angajați, ofițeri, agenți de poliție, grefieri, informează realitatea.net.

Laura Codruţa Kovesi este acum procuror-şef la Parchetul European

Kovesi, în vârstă de 47 de ani, a fost numită la conducerea Parchetului European la finalul anului trecut. Anterior a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcție, Kovesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României. La data numirii, în 2006, Kovesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.