Schimbare a vârstei de pensionare în România: Condiția pe care nu o s-o îndeplinești niciodată pentru a te pensiona mai repede!

Schimbare a vârstei de pensionare în România: Condiția pe care nu o s-o îndeplinești niciodată pentru a te pensiona mai repede!

Noi modificări în legătură cu limita de vârstă pentru pensionare au fost deja anunțate.

Aceste modificări vizează femeile care au realizat stagiul minim de cotizare, care au născut trei copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu şase ani.

Totodată, începând cu al patrulea copil, se adaugă câte un an la reducerea vârstei de pensionare.

De exemplu, o femeie care a realizat stagiul minim de cotizare, a născut şi crescut patru copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu şapte ani. Conform aceluiaşi algoritm, o femeie care a născut şi crescut cinci copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu opt ani, dacă a realizat stagiul minim de cotizare.

Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare.

Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare.