Vasile Blaga, acuzat că a luat mită în dosarul EADS 80.000 de euro. Liderul PDL: „Sunt porcării de ultimă speță” (VIDEO)

Vasile Blaga, acuzat că a luat mită în dosarul EADS 80.000 de euro. Liderul PDL: „Sunt porcării de ultimă speță” (VIDEO)

Președintele PDL Vasile Blaga este acuzat că a luat mită 80.000 de euro în dosarul EADS și că ar fi folosit acești bani pentru finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu.

România TV afirmă că dezvăluirea a fost făcută în fața procurorilor de către Claudiu Florică, fostul șef al Siemens în România, martor în acest dosar.

„Claudiu Florică susținea că a fost exclus de către Vasile Blaga din circuite neoficiale de dare și luare de mită, dar că acesta s-a înțeles asupra mitei în mod direct cu Siveco România, prin Irina Socol și Gabriel Sadoveanu și EADS prin Alexandru Georgescu, fără să îl mai includă pe Claudiu Florică în aceste negocieri”, relatează România TV.

„Vasile Blaga, pentru a continua contractul cu EADS, dar și să creeze o aparență justificativă pentru continuarea acestui contract clar ilegal, a solicitat o comisie de anchetă asupra persoanelor care au semnat contractul în 2004 și o comisie de renegociere în care a numit persoane aflate în controlul său direct. (…) Prin urmare, valoarea a fost redusă la 524 de milioane de euro, dar s-a păstrat mecanismul care permitea existența unei valori a contractului mult mai mare, (…) cu alte cuvinte a profitului EADS exagerat din care urmau să fie plătite mitele către persoanele implicate din MAI, respectiv Vasile Blaga”, se mai arată în acest dosar.

Claudiu Florică ar fi spus mai multor apropiați, în primăvara anului 2005, că a fost înșelat de Vasile Blaga, noul ministru de interne.

Vasile Blaga a declarat pentru postul B1 TV că acuzațiile sunt „porcării de ultimă speță”, precizând că nu l-a cunoscut niciodată pe Claudiu Florică.

„Este cea mai mare porcărie cu putință. Nu îl cunosc pe Claudiu Florică, nu l-am văzut în viața mea, prin urmare nu m-am întâlnit niciodată cu el. În ce priveşte firma SIVECO, nu am avut nicio întâlnire cu vreun reprezentant al acestei firme în vederea vreunei colaborări în contractul EADS sau orice alt contract; În anul 2004 nu eram ministru de Interne şi nici nu ştiam că voi ajunge, vreodată, ministru de interne. Sunt porcării de ultimă speță”, a declarat Vasile Blaga.

Într-o altă convorbire telefonică la România TV, Vasile Blaga a spus că nu se va retrage din fruntea campaniei lui Iohannis și că Florică nu a sponsorizat nicio campanie PD.

Vasile Blaga, acuzat că a luat mită în dosarul EADS