Vaslui: Patru cetățeni afgani au fost prinși când încercau să intre ilegal în România

Vaslui: Patru cetățeni afgani au fost prinși când încercau să intre ilegal în România
Foto: adevarul.ro

Patru cetățeni afgani au fost prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România, aceștia declarând că au trecut râul Prut înot, cu intenția de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen, informează Agerpres.

”Acționând în baza unei informații, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au depistat o persoană de sex masculin ce se deplasa pe jos, dinspre malul râului Prut către localitatea Rîșești. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că persoana în cauză este un cetățean afgan, în vârstă de 27 de ani, care încerca să intre ilegal în România după ce traversase înot râul Prut”, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

”Câteva ore mai târziu, polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector au depistat în apropiere de localitatea de frontieră Valea Grecului, județul Vaslui, trei persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă. În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii noștri a reieșit că sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani”, se mai precizează în comunicat.

Polițiștii de frontieră au întocmit dosare penale pe numele celor patru, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. După finalizarea cercetărilor, afganii vor fi predați autorităților de frontieră din Republica Moldova, în baza acordurilor încheiate între România și statul vecin.

Ultima oră
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august
15:26 - Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)
15:23 - Cum va poate ajuta fima de servicii funerare sector 5 cu transportul la cimitir?
15:09 - Ana Birchall o acuză pe Clotilde Armand: Susține că a câștigat un proces, dar de fapt l-a pierdut și chiar documentul citat de ea demonstrează acest lucru