Vaslui: Un tată violent i-a tăiat degetul fiului său de 10 ani, care sărise să-și apere mama

Vaslui: Un tată violent i-a tăiat degetul fiului său de 10 ani, care sărise să-și apere mama
Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Un copil de 10 ani din comuna Pogonești, județul Vaslui, a fost rănit cu un cuțit de tatăl său, după ce a încercat să-și apere mama de bărbatul care devenise violent.

Copil de 10 ani, rănit de tată după ce a încercat să-și apere mama

Bărbatul a sărit să o bată pe femeie, iar copilul a intervenit să-și apere mama. În acel moment, el a fost tăiat de tatăl său la palma dreaptă. Degetul mare i-a fost pur și simplu secționat de lama cuțitului, notează jurnaliștii de la Vremea nouă.

Cea care a sunat la 112 a fost sora băiatului, care are 12 ani.

Copilul a ajuns cu mama sa la spitalul din Bârlad, apoi a fost transferat la Iași, iar sora sa a fost preluată de Protecția Copilului din Vaslui.

Pe numele bărbatului, care are 58 de ani, a fost deschis un dosar penal. În cazul său a fost emis și un ordin de restricție provizoriu.

Vecinii spun că soții sunt mari consumatori de alcool și își neglijează copiii. De altfel, nu e prima dată când frații sunt luați din familie. Anul trecut, ei au fost într-un centru specializat din Bârlad, dar reintegrați apoi în familie și monitorizați. Acum, autoritățile au deschis o nouă anchetă socială.

Urmăriți B1TV.ro și pe