Vata minerală – Performanțe acustice, greutate și compresiune

Vata minerală - Performanțe acustice, greutate și compresiune

Spre exemplu, vata minerală de sticlă oferă performanțe termice ridicate, care ajută la reținerea căldurii în zonele cu pereți despărțitori în locuințe. Izolarea fonică este importantă pentru un spațiu confortabil. În aplicațiile unde este nevoie de izolare acustică, nu este o diferență considerabilă între vata minerală de sticlă și cea bazaltică (până la 65dB). Un factor decisiv poate fi reprezentat de performanțele termice ale materialului izolant.

Vata minerală de sticlă Knauf Insulation este un excelent absorbant acustic. La densități mai mari, proprietățile de absorție acustică în cazul vatei minerale bazaltice slăbesc la nivel periferic.

K/W, este necesar 1 kg de vată de sticlă pe mp, la o grosime de 100 mm, în timp ce în cazul vatei bazaltice, aceeaşi rezistenţă termică se obţine cu 2.30 kg/mp.2Pentru a obţine o rezistenţă termică de 2.50 m Pe de altă parte, dacă aducem în discuție greutatea, vata minerală de sticlă este de preferat datorită ușurinței cu care este manipulat materialul. Se poate ajunge chiar la o economie în greutate de 50% pentru aceleași performanțe termice. Caracteristicile intrinseci ale izolației din vată minerală bazaltică constau într-o densitate relativ mare și, prin urmare, o greutate mai mare pentru aceeași performanță termică.

Vata minerală de sticlă Knauf Insulation are o revenire ușoară la forma inițială. Caracteristicile fibrelor de sticlă facilitează compresia ridicată a produsului, fără a afecta revenirea la grosimea necesară după deschiderea ambalajului, rezultând o înaltă eficiență în transport și depozitare. În schimb, densitatea scăzută a vatei minerale de sticlă, nu o face un produs ideal pentru aplicații precum pardoselile.

În ceea ce privește vata minerală bazaltică Knauf Insulation, caracteristicile acesteia nu permit o compresie ridicată a pachetelor, făcând așadar ca transportul și depozitarea să nu fie la fel de eficiente ca în cazul vatei de sticlă. În schimb, vata minerală bazaltică are o rezistență la compresiune de până la 100KPa. Rezistența la compresiune este cerută în aplicațiile unde există o încărcare punctuală mare (pardoseli, acoperişuri tip terasa, termosistem). În acest caz, vata minerală bazaltică are performanțe mai ridicate, contribuind și la izolarea termică a aplicației.

Fie că aducem în discuție greutatea, compresiunea sau izolarea fonică, vata minerală este un produs extrem de eficient, fiind o soluție rapidă pentru izolară excelentă a oricărui tip de clădire. Foarte ergonomice și cu o greutate excelentă, atât vata minerală de sticlă cât și cea bazaltică reprezintă răspunsul perfect pentru o lucrare de durată. Knauf Insulation, unul dintre cei mai importanți jucători pe piață de profil, te așteaptă cu un portofoliu difersificat de produse pentru izolare termică la cele mai ridicate standarde, acreditate la nivel mondial și pliabile pe orice tip de construcție, privată sau industrială.