Verificări ale Poliției Capitalei la reprezentanții unor bijuterii, suspectați că își înșelau clienții

Verificări ale Poliției Capitalei la reprezentanții unor bijuterii, suspectați că își înșelau clienții
Foto: DCnews.ro

Poliția Capitalei a anunțat că, la finalul acestei săptămâni, au fost efectuate mai multe verificări la reprezentanții unei societăți meșteșugărești, suspectați că ar fi înșelat mai mulți clienți.

Aceștia ar fi înlocuit pietrele prețioase de pe obiectele primite pentru a le repara, fiind în același timp suspectați că au diminuat cantitatea de aur a bijuteriilor pe care le primeau, potrivit autorităților care îi suspectează de evaziune fiscală, delapidare și înșelăciune.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor îi suspectează pe aceştia şi că ar fi confecţionat bijuterii din aur şi ar fi efectuat reparaţii pentru diverse obiecte fără a înregistra operaţiunile în evidenţele contabile, pentru a nu plăti taxe către stat, relatează Mediafax.

Aproximativ un kilogram de aur, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, a fost indisponibilizat de poliţişti, în urma acestor controale.

Totodată, potrivit Poliţiei Capitalei, s-a constatat că societatea nu a achitat contribuţii cu reţinere la sursă de peste 300.000 de lei şi TVA de peste 200.000 de lei.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)