Vicepremierul USR Dan Barna, după incendiul de la Spitalul „Matei Balș”: „Pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta”

Vicepremierul USR Dan Barna, după incendiul de la Spitalul „Matei Balș: „Pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta
Sursă foto: Facebook / Dan Barna

Dan Barna surprinde după incendiul de la Spitalul „Matei Balș” din București. Vicepremierul USR a declarat că autoritățile „par să reușească să învețe de la o tragedie la alta”.

„În primul rând, vreau să transmit condoleanțe și solidaritate familiilor afectate de această tragedie, de această nouă dramă, care se întâmplă la un spital din România.

Așteptăm în orele următoare să vedem care a fost cauza acestui accident, sunt mai multe teorii în spațiul public și evit să fac orice speculații, tocmai pentru a avea din partea autorităților responsabile o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo.

E totuși de remarcat promptitudinea și viteza reacției, faptul că toate cele 102 persoane din pavilionul respectiv, din clădirea aceea, au fost mutate, 44 sunt deja în alte spitale. Adică pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reușim să le și evităm, dar reacția echipelor de intervenție a fost și tehnic și cantitativ, aș spune, una mulțumitoare”, a declarat Barna, la RFI.

Dan Barna, în urma tragediei de la Spitalul Matei Balș: „Trebuie măsuri foarte dure”

Întrebat ce ar fi făcut pentru a preîntâmpina tragedia, Barna a oferit o explicație mai degrabă protocolară.

„Nu știu încă exact cauza accidentului din această dimineață, însă e foarte clar că trebuie măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor în zone în care se utilizează oxigen, în zone din spital cu risc de incendiu, pentru că orice ‘lasă că merge și așa’, orice neglijență, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieți omenești, ceea ce este singura dramă care nu mai poate fi reparată. E o tragedie, regret și sunt alături de familiile afectate”, a mai declarat președintele USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe