Viceprimarul Cornel Pieptea: Plățile din Primăria Capitalei sunt blocate (VIDEO)

Viceprimarul Cornel Pieptea: Plățile din Primăria Capitalei sunt blocate (VIDEO)
Foto: ziuaconstanta.ro

Plățile din Primăria Capitalei au fost blocate luni, ca urmare a arestării primarului general Sorin Oprescu și a directorului economic din Primăria Generală, Mircea Constantinescu.

Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei, a declarat pentru B1 TV, că luni va avea loc o întâlnire cu prefectul Capitalei și că, cel mai probabil, tot luni, va avea loc și ședința de Consiliu General, în care se va stabili viceprimarul care va prelua atribuțiile lui Sorin Oprescu.

„Directorul economic și primarul general nu pot să-și exercite atribuțiile. Plăți urgente sunt, de regulă, legate de plățile către personal. Sper să se aleagă cât mai repede o persoană care să preia atribuțiile primarului general. Întâlnirea cu prefectul va avea loc azi și, în principiu, ședința de Consiliu General va avea loc tot azi”
, a spus acesta.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, reţinut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, mandatul fiind trims duminică noaptea de magistrații Tribunalului București. (Detalii AICI)

De asemenea, directorului economic din Primăria Generală, Mircea Constantinescu, a fost reținut pentru 24 de ore, în dosarul lui Sorin Oprescu. Acesta va afla luni dacă va petrece următorele 30 de zile în spatele gratiilor. (Detalii AICI)

Viceprimarul Cornel Pieptea: Plățile din Primăria Capitalei sunt blocate

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)