Victor Ponta: CSM trebuie să recâștige încrederea populației. Nu sunt de acord cu ideea de a ne juca cu cvorumul

Victor Ponta: CSM trebuie să recâștige încrederea populației. Nu sunt de acord cu ideea de a ne juca cu cvorumul

Primul ministru Victor Ponta a declarat, joi dimineață, la sosirea la ședința CSM, că judecătorii și magistrații trebuie să recâștige încrederea cetățenilor și că trebuie să se pună capăt interimatului de la Justiție.

Oamenii sunt foarte neîncrezători în instituțiile statului. Judecătorii, magistrații de aici trebuie să recâștige încrederea populației” a spus Ponta, menționând că un prim pas ar fi ca membrii CSM să vină la serviciu.

Faptul că nu se întrunește cvorumul înseamnă că nu se poate discuta nu doar demisia Monei Pivniceru, ci și multe alte probleme pentru justiție.

Premierul a mai subliniat că este nevoie de un ministru al Justiției pentru a apăra interesele din acest domeniu, în condițiile în care joi se discută și rectificarea bugetară.
Nu e vorba doar de demisia doamnei Pivniceru, sunt foarte multe probleme pentru Justiție. Dacă CSM-ul nu se strânge, nu pot fi discutate și nu pot fi luate decizii. Astăzi trebuie să știm dacă luăm în discuție amânarea Codului de Procedură Civilă” a mai spus Victor Ponta.

Nu sunt de acord cu ideea de a ne juca cu cvorumul de la instituții. Pot să vă asigur că în ce privește parlamentarii PSD, mâine, la Parlament, nu va invoca nimeni cvorumul” a mai spus el.

Ponta a sosit la ședința CSM

Embed: " />

Ultima oră
20:07 - Cătălin Drulă vine cu explicații despre execuția bugetară la Ministerul Transporturilor, după criticile formulate de premierul Florin Cîțu
19:49 - Tribunalul București a decis. Ce se va întâmpla cu motociclistul care a agresat în trafic un bărbat pe trotinetă electrică
19:38 - Ludovic Orban: Investițiile în comunitățile locale nu au voie să se oprească! Cel puțin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzute pentru PNDL 3. De la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)