Videanu, despre avizul dat de Băsescu: Președintele a făcut un lucru absolut corect, nimeni nu poate bloca actul de justiție

Videanu, despre avizul dat de Băsescu: Președintele a făcut un lucru absolut corect, nimeni nu poate bloca actul de justiție

Președintele Băsescu a făcut un lucru ”absolut corect” avizând începerea urmăririi sale penale, a declarat, duminică, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, precizând că nimeni nu poate bloca actul de justiție.

Întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă, în legătură cu faptul că şeful statului a avizat cererea procurorului general în cazul său, Adriean Videanu a spus: „Mi-aş fi pus întrebarea ce s-ar fi întâmplat dacă domnul preşedinte nu ar fi avizat. Domnul preşedinte a făcut un lucru absolut corect. Eu cred că nimeni din această ţară, indiferent că este o persoană sau o instituţie, nu poate să blocheze înfăptuirea actului de justiţie în România. Ce pot să vă spun este că am în momentul de faţă toate dovezile nevinovăţiei mele, pe care le voi pune la dispoziţia procurorului de caz”.

„În primul rând, Romgaz şi România nu au fost niciodată în pericol. Am avut chiar un plus de capacitate de gaz, înmagazinat după trecerea iernii, au fost 600 de milioane de metri cubi care au rămas în depozitele de gaz, niciodată România şi Romgazul nu au fost în situaţii dificile”, a răspuns Videanu, întrebat despre reproșurile care i se aduc cu privință la informațiile primite de la SRI.

El a mai spus că profitul net al Romgaz a fost în 2009 mai mare decât cel din 2008, iar cel din 2010 a fost mai mare decât cel din 2009 şi că „întotdeauna Romgaz avea lichidităţi în depozite bancare”.

Președintele Băsescu a avizat, duminică, cererile de urmărire penală pentru Adriean Videanu și pentru Ovidiu Silaghi. (Detalii AICI)

Videanu ii da dreptate presedintelui pentru avizul de incepere a urmaririi penale

Embed: