"Viermii apar în fiecare vară la Spitalul de Arși!”: O infirmieră spune că și celălalt pacient pe care s-au găsit lave a murit acum două zile (VIDEO)

"Viermii apar în fiecare vară la Spitalul de Arși!”: O infirmieră spune că și celălalt pacient pe care s-au găsit lave a murit acum două zile (VIDEO)
Foto: greatnews.ro

Secţia de terapie intensivă a spitalului de Arşi din Capitala a fost închisă. Decizia a fost luată de Inspecția Sanitară după controlul făcut la unitatea medicală. Șeful ATI, medicul Adrian Stănculea, dar şi şefa secţiei au ajuns la pachetul Tribunalului Bucureşti pentru a da explicaţii despre situaţia din spital în faţa procurorilor. Totodată, procurorii au deschis un dosar penal în cazul morții celui de-al doilea pacient pe rănile căruia au fost găsite larve.

Între timp, o infirmieră a confirmat pentru jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor că larvele apărute în rănile a doi pacienţi, nu sunt un accident, ci viermii apar în fiecare vară.

– Când ați observat prima oară viermii?

– Luni. În prima zi a acestei săptămîni.

– Am înțeles că ar fi fost doi pacienți în această situație.

– E adevărat. Tot în aceeași noapte de alaltăieri a decedat și al doilea om.

– Înțeleg că a fost vorba de larve de muște.

– Exact. Când facem primul pansament, strângem acei viermi. Însă viermele caută să fugă de lumină, se trage. Culegem ce e pe suprafață, dar ce intră înăuntru nu putem. Practic, viermii se adăpostesc în corp. Apoi, se repetă figura la următorul pansament.

Cît de frecvente sînt cazurile?

– De ani de zile! Am avut și anul trecut, am avut și acum doi ani. De fapt, pe fiecare vară, atunci când începe căldura, apar multe cazuri.

Imagini șocante, dezvăluite de un medic de la Spitalul de Arși din Capitală: În secția de ATI sunt pacienți ale căror răni sunt mâncate de viermi

#DIRECT_ONE_weehke#

Secţia ATI a Spitalului de Arşi a fost închisă. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a cerut Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov să dirijeze cazurile grave la spitalelel care au secţii de arsuri. Este vorba despre Spitalul Militar, Bagdasar-Arseni, Agrippa Ionescu, Floreasca, iar pentru chirugie plastică, la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Vlad Voiculescu susţine că de vină pentru dezastrul de la spitalul de arşi ar fi corupţia din cadrul sistemului. (Detalii AICI)