Viitură în Alba: Gospodării și drumuri inundate în urma ploilor puternice ce au făcut ravagii (VIDEO)

Viitură în Alba: Gospodării și drumuri inundate în urma ploilor puternice ce au făcut ravagii (VIDEO)
Foto: Facebook

Vreme extremă în Alba, unde zeci de gospodării, drumuri și terenuri agricole din comuna Cergău au fost grav afectate de inundații. Primarul comunei spune că nu a mai văzut aşa ceva din 1970 încoace. În urma viiturii, apa a ajuns dintr-o vale până pe drum. Localnicii sunt disperaţi după acest dezastru venit la final de iulie.
Ruperea de nori a provocat dezastrul iar oamenii au văzut cum agoniseala de o viaţă este luată de ape. Primarul din comuna Cergău a fost luat şi el prin surprindere.

"Acum se retrag apele. Au fost inundate mai multe culturi agricole, dar apa a ajuns și la animale. Din gospodăria noastră au murit zece puișori. Din anul 1970 eu nu am mai văzut așa să curgă apa. A venit de pe dealuri, în urma unei viituri. A fost ceva, vă spun, dezastru" a spus Lenuța Aldea, primar Cergău.

În urmă cu două săptămâni alte 5 localităţi din Alba au fost afectate de ploi, iar cantitatea de precipitaţii a ajuns chiar şi la 80 de litri pe metru pătrat. Astfel, oamenii din 3 dintre localităţi au rămas fără curent electric.

"Au fost două subsoluri inundate in localitatea Abrud, a fost drumul principal drumul national pe o lungime de aproximativ 200 de metri a fost inundat din cauza colmatării unui podeț au fost 125 curți și un subsol inundat în localitatea Şon, au fost două subsoluri inundate în localitatea Şipot au fost două anexe gospădăreşti o pasiune pe o suprafaţă dce aproximativ 3 hectare şi un subsol o casă de locuit inundată " a spus un reprezentat ISU.

Cristian Câmpean, purtător de cuvânt ISU Alba, a intervenit telefonic pentru B1TV și dat mai multe detalii. "În cursul zilei de ieri, între orele 15-17, au fost înregistrate precipitații puternice care au provocat inundarea a 20 de gospodării din comuna Cergău, drumul comunal și mai multe subsoluri. Nu a fost nevoite de evacuarea persoanelor din localitatea, fiind necesară doar evacuarea apei din curți."

Viitură în Alba: Gospodării și drumuri inundate în urma ploilor puternice ce au făcut ravagii

#DIRECT_ONE_131nad#

Tags:
Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică