Vinul ”Adamclisi”, produs în Dobrogea, a fost inclus în Registrul UE al produselor cu ”denumire de origine protejată”

Vinul ”Adamclisi”, produs în Dobrogea, a fost inclus în Registrul UE al produselor cu ”denumire de origine protejată”

Comisia Europeană a aprobat cererea României de înscriere a vinului Adamclisi, produs în Dobrogea, în registrul produselor cu denumire de origine protejată, ceea ce duce la o mai bună protecție a mărcii pe piața europeană, potrivit unui comunicat al executivului european.

Vinurile Adamclisi au intrat pe lista europeană a produselor cu denumire de origine protejată

Astfel, vinul „Adamclisi” va fi inclus pe lista celor 1.170 de vinuri înregistrate deja cu ”denumire de origine protejată”.

Vinurile produse sub numele „Adamclisi” pot fi albe, roşii sau rose, produse într-o zonă cu o tradiţie îndelungată în cultivarea viţei de vie – Dobrogea – în Estul României, între Marea Neagră şi Dunăre.

Domeniile Adamclisise întind pe o suprafaţă de 126 ha în localitatea încărcată de istorie – Adamclisi

Tinerele vii nobile îmbracă colinele molcom terasate şi sunt incluse în regiunea europeană protejată de Denumire de Origine (P.D.O.) –D.O.C. ADAMCLISI

Selecţia soiurilor s-a supus unui singur criteriu:calitate.

“S-a selecţionat material săditor certificat EU furnizat de una dintre cele mai prestigioase pepiniere europene având în vedere, în special, clonele cu o productivitate scăzută. Înfiinţarea plantaţiilor de viţă-de-vie s-a realizat în primăvara anului 2008 şi, respectiv, 2009 cu soiuri nobile de struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot şi Pinot Noir.

Pe lângă aceşti indicatori ai calităţii incontestabile, nu trebuie uitat şi factorul uman: o echipă de profesionişti pasionată şi motivată să obţină vinuri deosebite prin păstrarea tradiţiei viticole româneşti şi abordarea tehnologiilor inovatoare ale zilelor noastre”, se arată în istoria vinului, prezentată pe site-ul domeniileadamclisi.ro.

Adamclisi este aşezat în sudul Dobrogei, străvechi pământ românesc. Localitatea este străjuită precum o fortăreaţă de braţul vânjos al fluviului Dunărea, semeţul canal Dunăre-Marea Neagră şi nemărginita Mare Neagră. Prezenţa acestor coordonate hidrografice constituie un factor ce modelează microclimatul zonei prin moderarea nuanţelor de excesivitate accentuată a climei continentale.

Ultima oră
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani