Cei şapte violatori din Vaslui, ameninţaţi cu castrarea chirurgicală şi montarea unor belciuge decorative prin scrisori trimise familiilor

Cei şapte violatori din Vaslui, ameninţaţi cu castrarea chirurgicală şi montarea unor belciuge decorative prin scrisori trimise familiilor

Famiile celor şapte violatori din Vaslui au primit acasă scrisori identice în care sunt anunţaţi că după eliberarea acestora vor trebui să fie supuşi procedurii de castrare. Aceste scrisori sunt însoţite de fotografia fiecăruia dintre ei, decupată din ziar, dar niciuna din acestea nu este semnată, dar potrivit informaţii de pe plic au fost distribuite din Bucureşti.

“În scopul întăririi efectelor educative a pedepselor pronunţate de Justiţia Română, după ieşirea din penitenciar veţi fi contactati de personal calificat în scopul efectuării operaţiei de castrare chirurgicală, crestare/incizare artistică a glandului şi montarea unui belciug metalic decorativ – cu sau fără anestezie, la cererea persoanei. Se garantează respectarea normelor de igienă. Această acţiune educativă se va desfăşura atât pe teritoriul naţional sau în străinătate pe o durată nedeterminată până la finalizarea acesteia. Resturile biologice rezultate în urma operaţiei vor putea fi puse la dispoziţia persoanelor interesate în stare conservatã în formol în recipienţi etanşi şi sigilaţi sau în stare deshitratată. Vă mulţumim pentru viitoarea colaborare!”, se arată în scrisoare trimisă familiilor, conform Adevărul.

Scrisorile au produs revoltă în rândul familiilor celor şapte, care, la aproape trei ani de la încarcerarea fiilor, au renunţat la atitudinea ostilă şi sfidătoare, admiţând că fiii lor ”au greşit şi plătesc pentru asta”.

”Toţi am primit scrisorile astea! Acelaşi conţinut. Diferă doar fotografia. Ce să facem? Pe cine să dau în judecată? Ce să facă poliţia, dacă e anonimă? ”, afirmă tatăl lui Petrică Bolboceanu.

Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani, au fost acuzaţi că în luna noiembrie 2014 au violat o elevă de 18 ani, timp de mai multe ore, supunând-o unor suplicii greu de imaginat. Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool să îşi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou.

Tags: