Vizitatorii s-ar putea întâlni cu Ceaușescu în Palatul Primăverii: "S-a gândit crearea unor holograme cu cei din familia dictatorului" (VIDEO)

Vizitatorii s-ar putea întâlni cu Ceaușescu în Palatul Primăverii: "S-a gândit crearea unor holograme cu cei din familia dictatorului" (VIDEO)

Vila în care a trăit familia Ceauşescu în ultimii 25 de ani de comunism a fost transformată în muzeu. Vizitatorii pot admira cele 80 de încăperi ale Palatului Primăverii, cinematograful, piscina, crama şi multe alte locuri despre care până acum doar se vorbea.

Pentru transformarea Palatului Primăverii în muzeu lucrează o întreagă echipă de specialişti, de la istorici, muzeografi, antropologi. Valentin Ceauşescu a fost invitat să dea o mână de ajutor, iar profesorul universitar Ioan Opriş, fost director al muzeelor din România, fondator al Muzeului Cotroceni, este unul dintre membrii comisiei care se ocupă de Muzeul Palatului Primăverii, scrie jurnalul.ro.

Palatul Ceașeștilor avea spa, jacuzzi și salon de frumusețe acum 25 de ani

#DIRECT_ONE_2zkthd#

Ioan Opriș a menționat pentru sursa citată că lucrările la la muzeul din Primăverii sunt departe de a se fi încheiat. Specialiștii s-au gândit inclusiv la crarea unei holograme a familiei Ceaușescu

“S-a gândit crearea unor holograme cu cei din familia Ceauşescu. Cum s-a făcut în Palatul Cuza, la Iaşi. Doamna Ichim s-a dus până la Viena pentru documentare. A fost doar abordată ideea. Repertoriul de sugestii şi de idei abia de acum încolo va putea fi fixat într-o agendă. Fostul ministru al Agriculturii, Sorin Chelmu, ne-a spus că în minister sunt obiecte ale lui Ceauşescu aruncate sau lepădate, care nu mai pot fi folosite. Nimeni nu-şi pune tabloul lui Ceauşescu sau un obiect atri-buit lui în birou azi, aşadar obiectele care sunt la instituţiile centrale pot fi adunate. Două, trei spaţii gen tunel, tot pe sistemul hologramei, este o altă sugestie. Adică vezi anumite imagini din epocă. Epoca nu trebuie rezumată la cuplu. Arhitecţii vor gândi acest spaţiu aici în palat”, a spus profesorul Opriș.

Palatul Primăverii va putea fi vizitat de miercuri până sâmbătă între orele 10.00 şi 18.00. Preţul unui bilet standard este de 30 de lei, iar rezervările se fac cu 24 de ore înainte. Elevii, studenţii şi pensionarii vor avea reducere de 15 lei. De gratuitate vor beneficia copiii preşcolari, veteranii de război, revoluţionarii, dar şi specialiştii muzeografi.

Urmăriți B1TV.ro și pe