Vreme caniculară, ploi slabe la mare și la munte, în weekend: VEZI prognoza meteo

Vreme caniculară, ploi slabe la mare și la munte, în weekend: VEZI prognoza meteo
Foto: adevărul.ro

În ultimele zile, vremea a fost foarte caldă și însorită pe tot teritoriul României. Veștile acestea i-au bucurat pe cei care plănuiau să meargă la mare, dar și pe proprietarii ștrandurilor, care au fost arhipline.

Prognoza meteo nu aduce vești la fel de bune pentru cei care doresc să meargă în weekend pe litoral, acolo așteptându-se averse atât vineri, cât și sâmbătă. Și în restul țării vor fi ploi de scurte durată, dar vremea se va menține foarte caldă.

Prognoza meteo pentru intervalul 6-8 iulie:

În țară

Vineri, în cea mai mare parte a ţãrii, vremea va fi canicularã, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime vor fi de la 29-30 de grade pe litoral şi în deltã, pânã în jurul valorii de 37 de grade în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, dar cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara la munte, în vest şi sud-vest, unde se vor semnala descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse averse. Vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi cu totul izolat.

Sâmbătă vremea va fi călduroasă, local canicularã în zonele de câmpie şi de deal, unde disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate. Dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în zona de munte şi pe arii restrânse în jumãtatea de vest a ţãrii. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu precãdere în regiunile sud-estice. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 37 de grade, iar cele minime între 15 şi 25 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Duminică vremea va fi cãlduroasã, local canicularã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în nordul ţãrii, precum şi în zona montanã unde, mai ales seara şi la începutul nopţii, local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni.

În București

Vineri vremea va fi canicularã, cu o maximã termicã de 34-35 de grade şi atingerea pragului critic de 80 al indicelui temperaturã-umezealã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Minimele se vor situa între 19-21 de grade.

Sâmbătă vremea va fi cãlduroasã, canicularã dupã-amiază, când disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de aproximativ 21 de grade.

Duminică vremea va fi caniculară, cu maxime de 35-36 de grade, și minime de 20-22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi slab până la moderat.

Pe litoral

Vineri vreme a va fi călduroasă, iar cerul variabil. Dupã-amiaza, vor fi condiţii de ploi slabe cu caracter de aversã, însoţite local de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 33 de grade, iar cele minime între 21 şi 25 de grade. Indicele de confort termic, Temperaturã – Umezealã va atinge şi depãşi izolat valoarea criticã de 80. Temperatura apei mãrii va fi cuprinsã între 25 şi 27 de grade.

Sâmbătă vremea va fi cãlduroasã. Cerul va fi variabil şi izolat, în a doua parte a intervalului, vor fi condiţii pentru averse slabe de ploaie însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 33 de grade, iar cele minime între 22 şi 25 de grade. Indicele de confort termic, Temperaturã – Umezealã va atinge şi depãşi local valoarea criticã de 80. Temperatura apei mãrii va fi cuprinsã între 25 şi 27 de grade.

La munte

Vineri vremea va fi deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, dar cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi la începutul nopţii, când local se vor semnala descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse averse. Vor fi condiţii de grindinã. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţã de intervalul anterior.

Sâmbătă vremea se va menţine deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate. Dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiţii de grindinã. Variaţiile termice vor fi nesemnificative.

Duminică vremea va fi în continuare deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate şi, mai ales seara şi la începutul nopţii, local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiţii de grindinã. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

Ultima oră
15:54 - iPhone 14 ar putea avea un design complet nou. Cum va arăta noul smartphone
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)
14:59 - Cu ce se ocupă acum Petru Călinescu. Cum arată fiul lui Florin Călinescu
14:22 - Ionuț Moșteanu: Dacă premierul continuă prietenia cu PSD, foarte probabil președinția Camerei Deputaților va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu / Depunem încă o moțiune dacă e nevoie (VIDEO)
14:21 - Cetățenii din UE care locuiesc în Marea Britanie și nu au primit viza de rezident ar trebui să se pregătească să fie expulzați, anunță un ministru britanic