Vremea se ameliorează: Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă (VIDEO)

Vremea se ameliorează: Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă (VIDEO)
Foto: ziuaconstanta.ro

Scăpăm de ploi săptămâna viitoare. Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate. La munte însă, va continua să ningă. Din cauza vântului puternic, Transalpina a fost închisă, iar în porturile de la Marea Neagră, toate manevrele au fost suspendate, informează B1 TV. Şi hidrologii sunt în alerta.

Vremea se ameliorează: Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă

#DIRECT_ONE_ic31gq#

Deși este abia începutul lunii octombrie, la munte deja a nins abundent. La Bâlea, stratul de zăpadă depăşeşte 10 centimetri. Autorităţile au luat deja măsuri şi au ieşit cu utilajele să curețe drumurile. În restul ţării, a plouat abundent. Meteorologii nu vin tocmai cu vești bune.

”Vor mai fi cantități de precipitații, nu la cotele celor care s-au înregistrat până acum, dar, având în vedere că am avut cantități și de peste 90 l/mp, acum ce mai vine peste ar putea eventual să creeze anumite probleme. În zona montană, în continuare va ninge și intensificările de vânt asociate vor creea acel aspect de viscol”, a declarat Oana Păduraru, meteorolog de serviciu ANM.

Peisajul este feeric şi în Munții Bucegi, unde ninge ca-n poveşti, iar stratul de zăpadă măsoară 20-25 de centimetri pe Vârful Omu. O fotografie cu peisajul de iarnă, postată pe o pagină de socializare, a devenit virală pe internet. Este vorba despre primul om de zăpadă al acestei toamne.

De săptămâna viitoare vremea se îndreaptă.

”În zilele următoare, vremea se ameliorează atât sub aspectul precipitațiilor, cât și termic, astfel că spre sfârșitul săptămânii, vom avea parte de valori normale pentru această perioadă din an”, a mai spus meteorologul.