”X-Press”, cu Sabin Orcan: Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, colaborator dovedit al Securității (VIDEO)

”X-Press”, cu Sabin Orcan: Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, colaborator dovedit al Securității (VIDEO)
Foto: teologiearad.ro

Sabin Orcan a prezentat în ediția de miercuri a emisiunii ”X-Press” informații despre decanul Facultatății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, care a fost colaborator al Securității.

Potrivit CV-ului său postat pe site-ul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, Ioan Tulcan a absolvit în 1975 Seminarul Teologic din Caransebeș, după care, între 1976 și 1980, a fost student al Institutului Teologic Universitar din Sibiu.

Între 1980 și 1982 a urmat cursuri de doctorat la Institutul Teologic Universitar Bucureşti, între 1982 și 1986 a făcut studii de specializare la Universităţile din Erlangen şi Heidelberg  din
Germania, iar în 1986 a obținut  titlul de Doctor în Teologie al Universităţii din Heidelberg (echivalat în 1995, la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti).

Între 1987 și 1988, Ioan Tulcan a fost arhivist la Centrul eparhial Arad. Din 1988 și până în prezent este preot la Parohia Ortodoxă Română Arad – Centru (Catedrala Ortodoxă veche).

Din 1991 și până în 2006, Ioan Tulcan ocupă, pe rând, posturile de asistent titular, lector, conferențiar universitar și profesor universitar în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.

Devine decan al facultății în 1994, funcție pe care o ocupă până în 2004. Între 2004 și 2008 este șef catedră al Facultăţii și revine în funcția de decan în 2008, post pe care îl ocupă și în prezent.

De asemenea, din 2011, Ioan Tulcan este Directorul Şcolii Doctorale de Teologie.

”Domnul Ioan Tulcan, părinte, profesor universitar, om care a stat patru ani în Germania Federală, în cea mai neagră epocă a comunismului ceaușit a fost turnător la Securitate, colaborator dovedit printr-o sentință definitivă și irevocabilă”, a spus Sabin Orcan.

Calitatea de colaborator a lui Ioan Tulcan este confimată de o decizie a CNSAS care a fost prezentată în cadrul emisiunii.

De asemenea, pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție apare sentința definitivă prin care se arată că Ioan Tulcan a fost colaborator al Securității, ca poliție politică, sentința fiind dată în 2013.

X-Press: Decanul Facultății de Teologie din Arad, colaborator dovedit al Securității

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)