Zalău: Activitățile ilegale ale unei firme nu pot fi oprite nici cu plângere penală și ordonanță președințială

Zalău: Activitățile ilegale ale unei firme nu pot fi oprite nici cu plângere penală și ordonanță președințială
Foto: adevarul.ro

O firmă din orașul Zalău exploatează de mai multe luni zgura dintr-un depozit al Uzinei Electrice, însă nu are acest drept. Uzina a obținut o ordonanță prezidențiaă de încetare a exploatării, iar Garda de Mediu a făcut plângere penală împotriva firmei, dr aceasta continuă să ia zgură din haldă.

Deși Comisariatul Județean Sălaj al Gărzii Naționale de Mediu a amendat firma respecitvă și a aplicat și sancțiuni complementare de suspendare a activității sale, operatorul economic și-a continuat activitatea, relatează Adevărul. Astfel, Comisariatul a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, ai cărui reprezentanți au confirmat că firma exploata zgura fără a avea autorizație de mediu.

Și Uzina Electrică Zalău se luptă în instanță cu firma aceea, încă din aprilie, când a început exploatarea. Pe 20 iulie a fost emisă o ordonanță președințială care stabilește „încetarea lucrărilor de excavare, manipulare, transport a a deșeurilor de zgură și cenușă de pe terenul în suprafațăde 360.000 mp”. Chiar și așa, firma a continuat exploatarea.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)