Zborurile de Ziua Aviației, anulate după incidentul în care a fost implicat un elicopter al Armatei SUA / S-a deschis o cauză penală. Va fi aplicat Tratatul privind statutul forțelor militare americane (VIDEO)

Zborurile de Ziua Aviației, anulate după incidentul în care a fost implicat un elicopter al Armatei SUA / S-a deschis o cauză penală. Va fi aplicat Tratatul privind statutul forțelor militare americane (VIDEO)
Un elicopter al Armatei americane a aterizat forțat în rondul de pe bulevardul Aviatorilor din București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un elicopter al Armatei americane a aterizat forțat în nordul Capitalei, în sensul giratoriu din Piața Charles de Gaulle, unde a doborât doi stâlpi de iluminat. Elicopterul Black Hawk era în survol alături de alte cinci astfel de aparate, a pierdut din altitudine brusc și a aterizat forțat în rondul de pe bulevardul Aviatorilor. În urma incidentului nu au existat victime, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Andreea Moraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Elicopter a Armatei americane, aterizare forțată în nordul Capitalei

Incidentul s-a produs în timpul unor zboruri de antrenament pe care le executau în comun forțele aeriene române și cele americane pentru ceremoniile care urmeau să aibă pe 20 iulie, de Ziua Forțelor Aeriene Române.

Elicopterul a raportat o defecțiune tehnică și a fost nevoie de o aterizare de urgență. Nu există victime. Au fost doborâți doi stâlpi de iluminat. Aceștia au avariat două mașini în cădere.

Cauzele urmează să fie stabilite într-o investigație comună a autorităților române și americane.

Partea de suvol aerian la ambele ceremonii, cea de Ziua Aviației și cea din 21 iulie, organizată cu prilejul încheierii misiunii în Afganistan, nu va mai avea loc, decizia aparținând ministrului Apărării, Nicolae Ciucă.

S-a deschis o cauză penală. Faptele care ar putea fi cercetate sunt neluarea și nerespectarea măsurilor privind siguranța și securitatea în muncă. Vor fi respectate toate normele legale, inclusiv Tratatul privind statutul forțelor militare americane pe teritoriul național.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”