Zeci de mii de credincioși, la Mănăstirea Nicula din Cluj, la pelerinajul de Sfânta Maria (VIDEO)

Zeci de mii de credincioși, la Mănăstirea Nicula din Cluj, la pelerinajul de Sfânta Maria (VIDEO)

Sărmăluţe de post, peşte pe grătar sau fasole la ceaun. Târgul culinar de Sfânta Maria, din Capitală, oferă un adevărat festin. Un pelerinaj cu ocazia praznuirii Adormirii Maicii Domnului are loc şi la Cluj. Zeci de mii de credincioși s-au adunat la Mănăstirea Nicula. Timp de trei zile, pelerinii înconjoară în coate și în genunchi biserica de lemn din curtea mănăstirii, drept jertfă pentru iertarea păcatelor, informează B1 TV.

Cele mai căutate preparate de la târg sunt cele din fasole și varză. Însă, nu au fost singurele produse din post care le-au făcut cu ochiul pofticioşilor. Sărmăluţele fără carne, dar şi legumele care s-au perpelit pe frigare au fost la fel de apreciate. Cei care nu au putut renunţa la mâncarea de dulce au avut la rândul lor de unde alege.

Târgul culinar de Sfânta Maria a venit cu o bogată ofertă şi de dulciuri de casă.

Pe lângă preparatele delicioase, târgul a adus şi meşteşugari din mai multe coţuri ale ţării.

Zeci de mii de credincioși, la Mănăstirea Nicula din Cluj, la pelerinajul de Sfânta Maria

#DIRECT_ONE_uhjmmu#

Cu doar cateva zile înainte de sărbătoarea Sfintei Maria, zeci de mii de credincioși pornesc spre Mănăstirea Nicula. Aici se află Icoana Maicii Domnului, pictată în anul 1681 despre care se spune că este Făcătoare de Minuni. Credincioșii își vor petrece noaptea pe dealul din curtea mănăstirii. Au venit cu provizii de acasa, unii și-au adus corturi. Niciun sacrificiu nu este prea mare atunci când are loc în numele credinței.

Pe lânga rugăciunile arzătoare în fața icoanelor, în cele trei zile de pelerinaj credincioșii înconjoară în coate și în genunchi bisericuța de lemn din curtea mănăstirii drept jertfă pentru iertarea păcatelor. Însă cel mai așteptat moment va fi la miezul nopții, atunci când Icoana Făcătoare de Minuni va fi scoasă din biserică în fața credincioșilor.

Peste 2,2 milioane de români își serbează în acest an onomastica de Sfânta Maria, una dintre cele mai mari sărbatori pentru creștin-ortodocși.

Urmăriți B1TV.ro și pe