Zeci de oameni au manifestat în faţa Ambasadei Turciei împotriva măsurilor represive luate de Erdogan. Jandarmii au împânzit zona (VIDEO)

Zeci de oameni au manifestat în faţa Ambasadei Turciei împotriva măsurilor represive luate de Erdogan. Jandarmii au împânzit zona (VIDEO)
Foto: romanialibera.ro

Protest al românilor la Ambasada Turciei față de politica președintelui Recep Erdogan. Zeci de oameni au manifestat, în tăcere, în faţa Ambasadei, acuzând represiunea de după tentativa de lovitură de stat. Cu toate că protestul a fost unul paşnic, în zonă au ajuns două dube de jandarmi, dar şi maşini de poliţie, informează B1 TV.

Nemulţumiţi de politica preşedintelui turc Recep Erdogan, zeci de oameni au protestat în faţa ambasadei Turciei la Bucureşti, sub privirile vigilente ale jandarmilor.
Deşi manifestaţia a fost una desfăşurată în tăcere, forţele de ordine i-au filmat şi legitimat pe participanţi. Aceştia s-au supus imediat. După legitimare, forţele de ordine au trecut la percheziţii. Persoanele care au venit cu genţi sau rucsacuri au fost verificate. Probleme a avut una dintre protestatare, în al cărui bagaj au fost găsite un cuţit şi o furculiţă. Femeia a fost dusă la secţia de poliţie.

De altfel, în zonă s-a putut observa o prezenţă numeroasă a forţelor de ordine: două dube de jandarmi, o maşină de poliţie, dar şi o dubă neagră de la Ministerul Afacerilor Interne.

Inițiatorii susţin că sunt solidari cu "cei care suferă pe nedrept și cei care vor o Turcie democrată și seculară".

"Represiunea pe care guvernul turc o organizează în aceste zile este neconstituțională și anti-democratică. Aproximativ 50.000 de persoane sunt afectate", se arată pe pagina de Facebook dedicată protestului.

Zeci de oameni au manifestat în faţa Ambasadei Turciei împotriva măsurilor represive luate de Erdogan

#DIRECT_ONE_h9vx63#

Ultima oră
09:58 - Referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. PSD a început să strângă semnături
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)