UPDATE // Zeci de persoane au rămas blocate duminică în telescaunul din Vatra Dornei. ISU Suceava: Deocamdată nu știm cauza și împrejurările. Turiștii, coborâți cu ajutorul accesoriilor din dotare (VIDEO)

UPDATE // Zeci de persoane au rămas blocate duminică în telescaunul din Vatra Dornei. ISU Suceava: Deocamdată nu știm cauza și împrejurările. Turiștii, coborâți cu ajutorul accesoriilor din dotare (VIDEO)
Foto: Facebook @ Telescaun Vatra Dornei

UPDATE, 24 aprilie, ora 18.25: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Alin Găleată, a vorbit despre incidentul din Vatra Dornei, duminică, la Știrile B1 TV prezentate de Ștefan Pășcuță, și a precizat că autoritățile nu cunosc deocamdată cauza și împrejurările evenimentului.

„Până în momentul de față mai bine de jumătate din turiști au fost coborâți. Lucrăm pe sectoare separate (…). Până în momentul de față nu avem probleme deosebite din punct de vedere medical, turiștii sunt coborâți cu ajutorul accesoriilor specifice din dotate, sunt evaluați din punct de vedere medical, după care sunt aduși la bază”, a declarat oficialul.

Întrebat despre câți turiști ar fi vorba, el a adăugat: „Aproximativ 50 de turiști. Cum spuneam, suntem pe sectoare separate, în momentul când o să coborăm cu toți, vom ști exact numărul lor”.

„Deocamdată nu știm cauza și împrejurările, dar cu siguranță, după ce reușim să îi aducem pe toți la bază, ne vom concentra și asupra acestui aspect (…). Așa cum spuneam, mai bine de jumătate sunt coborâți și așteptăm finalizarea operațiunii de salvare”, a continuat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Știrea inițială: Zeci de persoane au rămas blocate în telescaunul din stațiunea Vatra Dornei și se intervine pentru recuperarea lor, a anunțat duminică după-amiază Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, potrivit Agerpres.

Zeci de persoane au rămas blocate duminică în telescaunul din Vatra Dornei

ISU Suceava a precizat că pentru recuperarea celor circa 50 de persoane au intervenit la fața locului pompieri militari și salvamontiști cu utilaje specifice.

În acțiunea de salvare sunt implicați și jandarmii din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, Magda Hatnean.

Potrivit ISU Suceava, procedura de coborâre a persoanelor din telescaun deja a început.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)