Ziua Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie de aproape 200 de ţări

Ziua Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie de aproape 200 de ţări
Foto: energeia.ro

De 40 de ani, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului în aproape 200 de ţări, zi care simbolizează lupta împotriva poluării şi problemelor climaterice.

În 1970, în urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson, s-a ajuns la concluzia că e cazul să se faca ceva pentru a se atrage atenţia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului înconjurător. Aceasta în conditiile în care nimănui nu îi păsa de acest aspect şi de efectele pe termen lung avute de dezvoltarea acerbă asupra mediului înconjurător.

Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc în Statele Unite, una dintre primele manifestaţii ecologiste de anvergură, la care au participat milioane de oameni.

Spre deosebire de mai noua şi deja mai populara Oră a Pământului, Ziua Pământului nu presupune o scţiune simbolică, precum stinsul luminii.

Cu toate acestea, Ziua Pământului a avut un rol foarte important în mediatizarea problemelor climaterice ale Pământului. Ea a dat naştere organizaţiei Earth Day Organization, cu filiale în peste 170 de ţări,  şi rezultate notabile în conştientizarea omenirii asupra problemelor de mediu şi ale efectelor poluării.

22 aprilie – Ziua Pământului

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei