Zmeura de aur: „Ultimul războinic al aerului”, cel mai prost film al anului

Zmeura de aur: „Ultimul războinic al aerului”, cel mai prost film al anului
Foto: g4tv.com

Cea de-a 31 ediţie a premiilor Zmeura de Aur, acordate pentru cele mai proaste producţii, i-a adus filmului „Ultimul războinic al aerului” („The Last Airbender”) premiul pentru „cel mai prost  film”, dar şi pentru regie şi scenariu.

Golden Raspberry Award Foundation a hotărît să ofere, în premieră, şi un premiu pentru cel mai prost film 3D, care a fost acordat aceleiaşi producţii, potrivit site-ului razzies.com.

În ciuda criticilor, „Ultimul războinic al aerului” a avut încasări de 300 milioane de dolari la box-office, filmul fiind o adaptare a regizorului M. Night Shyamalan după animaţia „Avatar: The Last Airbender”.

Cel mai prost film al anului

O altă producţie nereuşită a fost „Sex and the City 2”, care a obţinut trei premii „Zmeura de Aur”, fără a depăşi însă performanţele peliculei lui Shyamalan, care a primit cinci trofee.

Cîştigătorii premiilor „Zmeura de Aur”

Cel mai prost film
: „Ultimul războinic al aerului ” (” The Last Airbender ” ), o producţie Paramount –  Nickelodeon Movies

Cel mai prost actor
: Ashton Kutcher, pentru „Killers” şi „Ziua îndrăgostiţilor” (“Valentine’s Day”)

Cea mai proastă actriţă
: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis şi Cynthia Nixon, pentru „Sex and the City 2”

Cea mai proastă actriţă în rol secundar: Jessica Alba, pentru “The Killer Inside Me”, “Little Fockers”, “Machete” şi “Valentine’s Day”

Cel mai prost actor în rol secundar: Jackson Rathbone, pentru „Ultimul războinic al aerului ” și „Saga Amurg: Eclipsa” (“Twilight Saga: Eclipse”)

Cel mai prost cuplu:
Toată distribuţia din „Sex and the City 2”

Cel mai prost regizor:
M. Night Shyamalan, pentru „Ultimul războinic al aerului ”

Cel mai prost scenariu: „Ultimul războinic al aerului”, scris de M. Night Shyamalan după scenariul creat de Michael Dante DiMartino și Brian Konietzko

Cel mai prost remake sau sequel: „Sex and the City 2”

Trofeul primit de câștigători este o statuetă în forma unei zmeure poleite cu aur, care costă 4,97 dolari. Premiile „Zmeura de Aur” sunt oferite cu o zi înaintea premiilor Oscar.