15 martie: Maghiarii sărbătoresc separat Ziua Ungariei

15 martie: Maghiarii sărbătoresc separat Ziua Ungariei
Ziua Ungariei este sărbătorită separat de formaţiunile politice magiare. Astfel că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Partidul Civic Maghiar şi Consulatul Ungariei organizează manifestări separate. M...

Ziua Ungariei este sărbătorită separat de formaţiunile politice magiare. Astfel că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Partidul Civic Maghiar şi Consulatul Ungariei organizează manifestări separate.

Manifestările din Cluj încep cu slujbe speciale în toate bisericile comunităţilor maghiare, urmate de manifestări artistice, precum şi de depuneri de coroane şi un spectacol,  seara, la Opera Maghiară.

Partidul Civi Maghiar l-a invitat pe preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, cu ocazia zilei de 15 martie, care va asista la un concert al corului reformat şi va lua masa cu lideri maghiari ai PCM.

Consulatul General al Republicii Ungaria a sărbătorit cu o zi mai devreme ziua Ungariei, adică luni, pe 14 martie, avându-l ca invitat de onoare pe vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

Maghiarii sărbătoresc Ziua Ungariei

Tags: