Tragedie fără margini! O întreagă familie A MURIT din cauza unor CARTOFI. Ce să NU faci niciodată cu această legumă

Tragedie fără margini! O întreagă familie A MURIT din cauza unor CARTOFI. Ce să NU faci niciodată cu această legumă

Multă lume consumă cartofi, atât românii, cât și oameni din alte țări. Sunt incluși în nenumărate rețete și oferă foarte multe beneficii pentru sănătate.
Există însă câteva cazuri în care cartofii pot fi nesănătoşi și chiar mortali. Dacă i-ai păstrat prea mult în bucătărie, trebuie să îi arunci imediat. Uite de ce.

În anul 2014, o tânăra de 8 ani din Rusia, Maria Chelysheva, a devenit orfană din cauza unei lăzi de cartofi pe care familia ei o păstra în pivniță și care a putrezit.

Tatăl său a coborât să ia cartofi, însă nu s-a mai întors. Mama sa a avut aceeași soartă, la fel și fratele și bunica.

Din fericire, bunica sa chemase un vecin înainte de a merge în pivniță să vadă ce să s-a întâmplat.

Consecințele fatale au fost cauzate de solanina, substanță care se găsește în cartofi și care îi face toxici în anumite situații.

Concentrația de solanină din cartofi crește atunci când putrezesc, ducând la emisii de gaze toxice care, în acest caz, au dus la moartea familiei Mariei.

Fetița ar fi putut să devină următoarea victima în momentul în care a plecat să își caute familie însă, din fericire, gazul se disipase, ușa de la pivniță fiind lăsată deschisă.

Tags:
Ultima oră
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”
21:37 - Florin Cîțu, mesaj pentru USR-PLUS: De luni voi fi președintele PNL, iar negocierile se vor purta cu mine (VIDEO)
21:27 - MAE: Grevă națională vineri la nivelul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbate zborurile efectuate pe rute naționale și internaționale
21:26 - Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”