Accesul în Franța pentru cetățenii din afara UE se va face doar pe baza unui test negativ Covid-19

Accesul în Franța pentru cetățenii din afara UE se va face doar pe baza unui test negativ Covid-19
Foto: Yousel Alfuhigi (Unsplash.com)

Guvernul francez a impus, miercuri, un test negativ Covid-19 obligatoriu pentru toți călătorii care sosesc din afara UE, în timp ce Japonia a impus o suspendare de o lună pentru toate noile rezervări de zboruri primite, în încercarea de a împiedica varianta Omicron, care se răspândește rapid.

Accesul în Franța, doar cu teste negative pentru cei din afara UE

Varianta Omicron a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud săptămâna trecută și de atunci s-a răspândit în zeci de țări din întreaga lume. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că noua tulpină prezintă un risc global „foarte mare” și a îndemnat guvernele să accelereze vaccinarea grupurilor cu prioritate ridicată, scrie france24.com.

Călătorii care sosesc în Franța din afara Uniunii Europene trebuie să aibă un test Covid-19 negativ, indiferent de statutul lor de vaccinare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal.

Mișcarea face parte dintr-un ansamblu de măsuri care vizează abordarea unei noi creșteri a infecțiilor, pe măsură ce grijile cauzate de varianta Omicron recent detectată.

Vorbind cu jurnaliştii după o întâlnire de guvern, Attal a spus că deciziile privind călătoriile în interiorul UE vor fi coordonate de liderii europeni la sfârşitul acestei săptămâni.

Accelerarea campaniei de vaccinare

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că vaccinurile împotriva Covid-19 vor fi puse la dispoziție în întreg blocul pentru copiii cu vârste între cinci și 11 ani începând cu 13 decembrie.

Executivul UE îndeamnă toate cele 27 de state membre să-și intensifice campaniile de vaccinare, deoarece Europa se confruntă cu ceea ce Von der Leyen a descris drept „o dublă provocare severă”.

„Pe de o parte, suntem în mijlocul celui de-al patrulea val… Pe de altă parte, ne confruntăm cu o nouă amenințare, care este noua variantă Omicron”, a spus ea.