Acuzațiile de plagiat aduse lui Ioan Mang, în presa străină. Revista Nature: Fostul ministru, fals în cel puțin 8 lucrări

Acuzațiile de plagiat aduse lui Ioan Mang, în presa străină. Revista Nature: Fostul ministru, fals în cel puțin 8 lucrări
Cazul de plagiat al fostului ministru al Educației, Ioan Mang, a ajuns în presa străină. Astfel, Revista Nature dedică un amplu articol acestui subiect, precizând faptul că acuzațiile la adresa fostului ministru...

Cazul de plagiat al fostului ministru al Educației, Ioan Mang, a ajuns în presa străină. Astfel, Revista Nature dedică un amplu articol acestui subiect, precizând faptul că acuzațiile la adresa fostului ministru au început să circule la numai câteva ore după numirea acestuia în fruntea ministerului.

„Noul Guvern al României a fost aruncat în vacarm săptămâna trecutăm după ce ministrul Educației, Ioan Mang, a fost acuzat de plagiat în cel puțin 8 lucrări din lucrările sale academice. Acuzațiile de plagiat au început să circule pe 7 mai, la numai câteva ore după ce ministrul Mang a fost numit în funcție de către premierul social-democrat Victor Ponta. Săptămâna trecută, fostul premier Emil Boc, a cerut demisia lui Mang, fluturând dramatic articolele plagiate și lucrările orginale în fața camerelor de luat vederi”, se arată în articolul din Nature, adus în atenția presei de către europarlamentarul PDL Cristian Preda, pe blogul personal.

Jurnaliștii revistei susțin că Ioan Mang nu a răspuns solicitării revistei Nature de a comenta acuzațiile, dar în presa din România a declarat că plagiatul este înscenat politic.

„Consiliul de Etică din Autoritatea Naţională pentru Cercetare Stiinţifică a preluat cazul și este obligat să se pronunțe în termen de 90 de zile. Ioan Mang este om de știință și profesor la Universitatea din Oradea”, mai scrie Nature.

Fostul ministru al Educației, Ioan Mang și-a prezentat, marți, demisia, în urma scandalului privind acuzațiile de plagiat. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Victoria.

Mang a precizat că nu și-a dat demisia de la început ”pentru că atunci am crezut că totul este un atac politic, dar că se va opri atunci când sunt sesizate comisiile care se ocupă de acest lucru.”

Interimatul până la numirea unui nou ministru va fi asigurat de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop. Ponta trebuie să numească un nou ministru în termen de 45 de zile.

Ultima oră