Doar 25.189 de români din peste 41.000 înscriși au votat prin corespondență: AEP informează românii prin SMS sau mail să se prezinte la secții, dacă plicurile cu buletine de vot nu au fost validate

Doar 25.189 de români din peste 41.000 înscriși au votat prin corespondență: AEP informează românii prin SMS sau mail să se prezinte la secții, dacă plicurile cu buletine de vot nu au fost validate
Foto: Inquam Photos

Probleme cu votul prin corespondență! Cifra finală arată că doar 25.189 de voturi trimise prin corespondență au fost validate dintr-un total de 41.003 care s-au înregistrat.

Ceilalți peste 15.000 de români care s-au înscris pentru această procedură fie nu au mai depus buletinele la secțiile de votare prin corespondență, fie acestea nu au ajuns în timp util în România pentru a fi validate.

Cu toate acestea, autoritățile arată că aceștia se pot prezenta în continuare la secțiile de votare pentru a își exercita dreptul chiar dacă au fost înscriși pentru votul prin corespondență.

De atfel, Autoritatea Electorală Permanentă a trimis mesaj fie SMS fie pe mail prin care îi informează pe aceștia privind situația.

„Plic Nevalidat În atenția D.A.A., Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 nu a ajuns în timp util pentru a putea fi validat. Vă rugăm să vă îndreptați spre cea mai apropiată secție de votare din străinătate pentru a vă exercita dreptul de vot. Accesați harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate la următorul link: https://www.mae.ro/maps/4083”, este mesajul pe care îl primesc românii.

Tags:
Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)